Cercei handmade - Documentarea

Primary tabs

Tags: 

   Dacă nu te documentezi înainte să îţi cumperi materialele rişti să se întâmple (cel puţin) următoarele lucruri:
   1. Cheltui foarte mulţi bani pe materiale puţine;
   2. Te trezeşti cu materiale inutile sau mărgele pe care nu le poţi asorta.

   Cele două lucruri mi s-au întâmplat mie aşa că atunci când începeţi în domeniul ăsta (aş spune în oricare altul), cel mai bine este să vă informaţi asupra materialelor, preţurilor şi abia apoi puteţi experimenta.

   Nu m-a dus mintea să caut pe internet tutoriale sau să am vreun stil anume în care să lucrez aşa că, după ce am dat o gălăgie de bani pe materiale care puteau fi cumpărate la preţuri mult mai mici, m-am apucat să lucrez aşa cum m-a tăiat pe mine capul.

   Au fost puţine lucruri care mi-au ieşit, evident. Am ars 50% din cele 3 pachete FIMO pentru că nu ştiam cât să le las la cuptor (asta se întâmplă inevitabil dacă nu aveţi termometru la cuptor, aşa că vă recomand să faceţi primele încercări pe modele care nu v-au ieşit atât de bine). La cuptorul meu se coc cât trebuie în 10 minute la foc mic, dar depinde de fiecare model de cuptor.

   După toate astea m-am interesat de unde pot cumpăra materiale online. Am ales un magazin şi am dat comanda. Am aşteptat o săptămână, două, trei... după o lună primesc aviz că am un colet la poştă, dar era prea târziu să îl ridic pentru că deja plecase înapoi. Mare grijă de unde vă alegeţi materialele!

   După acea întâmplare am ales să comand de la www.allex.ro pe care îi şi recomand cu încredere. Trimit repede coletele, răspund la mail-uri şi întrebări şi au un site bun, uşor de navigat, o gamă mare de produse şi preţuri cu mult mai mici decât magazinele fizice (ca exemplu, eu am luat din magazin tortiţe cu 1 leu perechea, iar de pe magazinul online am luat 50-70 de perechi cu 2-3 lei).