Cercei handmade - Experimentarea

Primary tabs

Tags: 

   Există numeroase tipuri de cercei... de la cei mai simpli, la cei mai complicaţi. Sunt accesorii din mărgele de plastic, lut, sticlă, metal şi alte materiale, accesorii din FIMO făcute cu ajutorul unor tehnici. În primul rând încercaţi toate materialele şi vedeţi care vă place în mod special, puneţi-vă creativitatea la lucru.

   Eu am început cu nişte cercei foarte simpli, din mărgele de plastic, apoi am încercat FIMO. Cam aşa ar arăta primele modele (care nu prea au avut viaţă lungă):

cercei zaruri

cercei stelute fimo

   Pasta FIMO oferă foarte multe posibilităţi; poţi forma aproape orice din ea şi dacă modelele sunt coapte cum trebuie, sunt şi foarte rezistente. Acum un an aproape, am descoperit o altă pastă. iClay este non-toxic, mult mai moale decât FIMO şi se usucă la aer, deci aţi scăpat de povara cuptorului. Cu toate astea, iClay este mai puţin rezistent, greu de manevrat uneori şi ceva mai scump. Eu l-am găsit în librării la 5-6 lei un borcănel, e un material pe care şi copiii îl folosesc la grădiniţă. Mai jos puteţi observa cam primul model pe care l-am realizat din iClay:

strumpf