Cercei handmade - Investiţiile în accesorii

Primary tabs

Tags: 

   După ce aţi început experimentele şi v-aţi decis pe ce material vă veţi axa, puteţi începe să investiţi în accesorii. Pentru pasionaţii de FIMO recomand o pasta machine, maşină de paste. Nu am folosit una, dar o recomand pentru că ştiu cu siguranţă că uşurează munca şi face posibilă folosirea anumitor tehnici. Am înţeles că poate fi găsită în Bricostore, dar reveniţi la primul pas şi documentaţi-vă (cu ajutorul internetului) de unde poate fi cumpărată. Cu FIMO puteţi improviza foarte mult, pentru tăierea lui de obicei de foloseşte o lamă de cutter, iar pentru modele... puteţi folosi: ace, furculiţe de plastic, forme de prăjituri şi aşa mai departe. Există o întreagă gamă de accesorii pentru FIMO şi zeci de tipuri de pastă FIMO – cu diferite efecte,  cu o anumită consistenţă, există lac special pentru acest material (ce se aplică după coacere, normal), există un gel care se întăreşte şi se face semi-transparent după coacere etc.

   Personal, am cam încercat din toate, dar preferata mea e FIMO, chiar dacă durează mai mult până la forma finală şi în timpul modelării trebuie să te speli de mai multe ori pe mâini atunci când schimbi culoarea (albul se murdăreşte foarte, foarte repede astfel că recomand să se folosească mai întâi culorile deschise, apoi cele închise).

   Dacă alegeţi să lucraţi cu mărgele, din nou există sute de tipuri de mărgele şi foarte multe tehnici. Ca accesorii care să vă ajute la lucru puteţi lua o tablă WigJig sau ace special concepute pentru mărgelele de nisip. Bineînţeles, pentru lucrul cu mărgele aveţi nevoie de sârmă, gută sau elastic.

   Elementele care nu ar trebui să lipsească, indiferent de materialul cu care lucraţi, ar trebui să fie: cleştii, tortiţele, acele, încuietorile pentru brăţări şi coliere şi zalele.

   Dacă vreţi să duceţi hobby-ul mai departe şi să faceţi din el o afacere, trebuie să participaţi la târguri. O altă modalitate ar fi să investiţi mult timp în online cu promovare, scris pe blog, pe reţelele sociale şi chiar să vă faceţi un magazin online. Atâta timp cât sunteţi prezenţi atât în online, cât şi în offline cu produse bine realizate, nu aveţi de ce să nu reuşiţi pe acest segment. 

   Pentru cea mai simplă pereche de cercei pe care am făcut-o vreodată, am realizat mai demult un tutorial care poate fi găsit aici:
   http://www.videojugpages.com/pages/3734-How-to-make-your-own-simple-earrings

   Şi alte tutoriale folositoare pot fi găsite pe youtube, câteva dintre favoritele mele se găsesc pe acest canal:
    http://www.youtube.com/user/CandyFimoWebTR

   Sper că articolul v-a fost de folos. Multă baftă celor care doresc să se implice în acest domeniu - accesoriile handmade te pot duce pe drumuri colorate şi frumoase, tot ce trebuie este puţină îndemânare, perseverenţă şi creativitate!

   Alexandra Ghiţă – Handmade by Lexis
   Blog handmade: http://alte-lucruri.blogspot.com
   Blog personal: http://alte-povesti.com