Cum să plăteşti online

Primary tabs

   Deşi plata produselor achiziţionate din magazinele online româneşti se face în mare proporţie în sistem ramburs (la primirea coletului), din ce în ce mai mulţi români apelează la mijloace de plăţi electronice.

   Câteva din modalităţile de a face plăţi pentru produsele sau serviciile achiziţionate prin internet sunt:

   1. Plata cu card activat pentru plăţi online
   Te sperie gândul că tranzacţiile nu sunt sigure ? Cu noul standard 3D Secure, prin care la fiecare tranzacţie este obligatorie introducerea parolei suplimentare, plăţile online au devenit şi mai sigure.

   Toate băncile comerciale oferă carduri care pot fi activate pentru plăţi online (pe teritoriul României, cât şi internaţionale); singura grijă este să verifici comisioanele de administrare a contului de card, precum şi eventualele comisioane percepute la tranzacţii.

   2. Plata prin intermediul unui procesator de plăţi online: Moneybookers, PayPal, etc.
   Avantajul acestora este incontestabil: paşii pentru o plată online sunt mai puţini decât la plata cu cardul şi, în plus, nu mai trebuie să introduci toate datele cardului, ci doar adresa email care este ataşată contului de la procesatorul de plăţi online.

   Contul Moneybookers sau PayPal poate fi încărcat cu bani prin transfer bancar (Moneybookers are cont la Raiffeisen România) sau cu un card activat pentru plăţi online.

   Un alt avantaj este că poţi primi (sau trimite) bani de la oricine are un cont la Moneybookers sau PayPal. Mulţi folosesc serviciile MoneyGram sau Western Union, însă puţini ştiu că ei au comisioane (foarte) mari. Prin comparaţie, Moneybookers percepe un comision de doar 1%, indiferent de valoarea tranzacţiei !