Cum să porneşti o afacere cu buget redus

Primary tabs

Tags: 

   Mulţi salariaţi şi/sau antreprenori doresc să-şi extindă sursele de venit pornind afaceri mici, cu buget redus sau chiar inexistent. Una din soluţiile la îndemână o reprezintă afacerile part-time, fie în calitate de colaborator al unei afaceri existente (MLM, franciză, agent de vânzări), fie ca afacere personală.

   Una din marile probleme cu care se confruntă cei care doresc să înceapă o afacere este domeniul de activitate. Cel mai bun sfat este acela de a încerca să transformi o pasiune sau un hobby în afacere sau, dacă ai cunoştinţe solide într-un domeniu anume, să le foloseşti pentru a oferi celor din jur produse sau servicii care se bazează pe respectivele cunoştinţe.

   Un model de afacere care nu presupune multe eforturi sau investiţii îl reprezintă afacerile tip MLM. Dacă eşti partizanul părerii conform căreia afacerile MLM sunt scheme piramidale, nu încerc să te contrazic, ci te sfătuiesc să citeşti paragraful despre celălalt model de afacere personală. Dacă eşti interesat (măcar teoretic) despre una din multele afaceri de asemenea gen, intră pe website-ul http://www.afacerimlm.info/

   Urmăreşte filmul despre reţelele MLM şi deosebirile faţă de schemele piramidale:

  

   Un al doilea model de afacere personală este înfiinţarea şi operarea unui magazin online. Gama produselor ce pot fi comercializate printr-un magazin online este foarte largă (în principiu, poţi vinde orice), avantajele sunt multe (nu ai nevoie de spaţiu pentru care să plăteşti chirie, nu plăteşti salarii, utilităţi, etc.), nu este necesar să ai stocuri de produse - sunt doar câteva din atu-urile unui magazin online.

   Marketing-ul afiliat este o altă afacere care funcţionează foarte simplu: tu eşti intermediarul între potenţialii cumpărători şi magazine. Acest tip de afacere funcţionează online - te poţi înscrie gratuit pe http://www.2parale.ro/ - cea mai mare reţea de afiliere din România.

   Nu am epuizat toate modelele de afacere care se pot porni cu buget mic sau aproape zero - nici pe departe...Sunt, mai mult ca sigur, sute de mici afaceri care pot fi pornite cu investiţii minime (un alt model de afacere personală care îmi vine în minte şi care a făcut şi face furori în mediul online este blogging-ul).

   Orice model de afacere ai alege, un lucru trebuie spus clar şi răspicat: este obligatoriu să-i acorzi atenţia necesară; mulţi se plâng că au încercat multe afaceri, însă de cele mai multe ori au pierdut şi banii, şi timpul.

   Nimeni nu s-a născut învăţat, astfel că rezervă-ţi timp pentru a învăţa şi a fi la curent cu noutăţile din domeniul pe care doreşti să-l abordezi.