Cum afli cine te sună cu număr privat (ascuns)

Primary tabs

Tags: 

   Mi s-a întâmplat să fiu sunat de cineva cu număr ascuns care, după ce i-am răspuns, mi-a aruncat tot felul de vorbe "grele". Apropos, pentru a iniția apeluri care să nu afișeze numărul tău destinatarului trebuie să adaugi, înainte de numărul pe care vrei să-l apelezi, secvența #31# .

   Am sunat la Orange să-i întreb cum trebuie să procedez ca să nu mai primesc telefoane aiurea, însă nu am primit un răspuns acceptabil, astfel că am căutat pe internet o soluţie (era valabilă până în 2012):

   Pe scurt: îţi faci un cont la un serviciu VoIP, redirectezi apelurile dorite către numărul pe care îl primeşti de la serviciul VoIP şi ... asta-i tot. Serviciul VoIP îți pune la dispoziție lista tuturor apelurilor primite. Soluția nu mai este de actualitate.

   În cazul în care suntem deranjați de asemenea apeluri nu avem decât trei alternative:

  1. O reclamație către poliție;
  2. Apelăm la servicii online specializate în acest domeniu - contra unei sume de bani...;
  3. Ne facem obiceiul de a nu răspunde (fără excepție!) apelurilor cu număr ascuns - este ceea ce am făcut eu.

   Primele două soluții te pot ajuta să afli cine te sună cu număr ascuns, însă eu am apelat la a treia alternativă pentru un motiv simplu: primesc foarte rar apeluri cu număr ascuns și chiar nu am curiozitatea să aflu cine este imbecilul atât de secretos încât să apeleze cu număr ascuns.