Cum afli dacă iubita/iubitul este persoana potrivită pentru tine

Tags: 

   Tocmai am terminat de citit cartea "Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" scrisă de dr. John Gray (o găsești și pe www.elefant.ro). Cartea oferă multe sfaturi și potențiale soluții pentru cuplurile (heterosexuale) care deja sunt "combinate" într-o relație de lungă durată, însă au ajuns într-un moment al vieții în care parcă nimic nu mai merge. Este o carte pe care o recomand oricui, femeie sau bărbat, care dorește să încerce să comunice cât mai eficient cu sexul opus, însă nu vreau să fac un review al cărții, ci doresc să ofer o soluție practică la marea dilemă a relațiilor dintre sexe opuse - cum aflăm dacă ne potrivim atât de mult încât să facem pasul următor ? Când spun pasul următor mă refer la o relație de lungă durată..

   Nu sunt psiholog, nici psihiatru - sfatul meu se bazează pe propriile experiențe...

   Știu că primele câteva luni după începerea unei noi relații sunt, de obicei, numai miere și lapte, însă înainte de a te decide că dorești să-ți petreci toată viața cu respectiva persoană, oferă-ți un răgaz de 6 - 12 luni în care să trăiești sub același acoperiș și, preferabil, în același pat cu "iubirea vieții".

   Este cunoscut că toți avem două personalități destul de diferite - cea de acasă și cea din societate. În mod normal, oricine își arată adevărata față în decurs de maxim 1 an, cu condiția să ai posibilitatea de a-l vedea în toate mediile și în toate ipostazele.

   Ideal ar fi să aplici sfaturile din cartea de mai sus, însă lasă persoana de lângă tine să fie ea însăși - doar așa îi vei vedea adevărata față.

   Ce faci după ce trece 1 an ?! Ei bine, ăsta este cel mai greu lucru de făcut, pentru că începi să devii oarecum dependent(ă) de celălalt și vei avea tendința să negi lucrurile care te deranjează...

   După maxim 1 an TREBUIE să faci un bilanț; pe o coală A4 fă o listă cu toate lucrurile care îți plac la celălalt, iar pe o altă coală A4 o altă listă cu lucrurile care nu-ți plac. Fii cât se poate de sincer(ă) cu tine - la urma-urmei, este vorba despre chiar viața ta. Eu recomand să începi aceste liste chiar înainte de împlinirea unui an, dar nu mai devreme de 6 luni.

   Acum ai toate elementele pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză...

   Și încă o chestie: după ce te căsătorești lucrurile care nu-ți plăceau tind să meargă, de regulă, și mai prost decât mergeau înainte...