Cum dai vot de blam dacă nu agreezi niciun candidat la alegeri

Primary tabs

Tags: 

Vot de blam   Mai sunt doar câteva zile până la alegerile parlamentare din 9 decembrie...

   De când a început campania electrorală am constatat că multă lume este indiferentă vis-a-vis de candidaţii pentru Senat şi Camera deputaţilor, iar o bună parte doresc să-şi anuleze într-un fel votul, dar astfel încât să se înţeleagă faptul că doresc să-şi exprime dreptul de a vota, însă candidaţii nu le inspiră nici cea mai mică urmă de încredere.

   Recunosc că şi eu am fost pus într-o asemenea postură câţiva ani în urmă, la alegerile prezidenţiale la care, "în finală", au rămas Ion Iliescu şi Corneliu Vadim Tudor. Nefiind de acord cu niciunul dintre ei, mi-am anulat votul, punând ştampila pe ambii candidaţi.

   Zilele trecute am poposit pe un blog unde se dezbate aceeaşi problemă:
   http://votalb.wordpress.com/

   Votul alb este, în esenţă, introducerea de către alegător a buletinului/buletinelor de vot în urnă fără a avea ştampila "VOTAT".

   Votul alb (votul de blam) este deja recunoscut în câteva ţări din Europa, însă în România nu va intra în vreo discuţie serioasă prea curând, pentru că parlamentarii noştri servesc interesele cui trebuie, nu interesele oamenilor pe care ar trebui să-i reprezinte. Totuşi, legea electorală din România consideră votul alb o opţiune exprimată - un prim pas...

   Eu m-am gândit la o alternativă, pe care o voi pune în practică chiar în 9 decembrie 2012: pur şi simplu voi desena cu un pix un chenar ca al celorlaţi candidaţi, voi desena în colţul stânga sus un patrulater în care voi scrie "VOT DE BLAM" şi voi pune ştampila "VOTAT".

   Ceva de genul următor:

   Vot de blam

   Te invit să faci la fel, dacă nu eşti de acord cu candidaţii din colegiul tău.

 

   Un alt blog foarte interesant este următorul:
   http://www.votdeblam.ro/

   Tu ce părere ai despre candidaţii la Senat şi Camera deputaţilor din colegiul tău ?