Cum să faci economii când cumperi anvelopele pentru autoturismul propriu

Primary tabs

Tags: 

   Ştim cu toţii: dacă vara nu contează ce tip de anvelope folosim (deşi este recomandat să fie de vară), iarna este obligatorie folosirea anvelopelor speciale de iarnă.

   Deci, cum poţi face economii (importante) când îţi cumperi anvelopele de iarnă sau de vară, fie ele noi sau second-hand ?

   Răspunsul vine dintr-o vorbă din bătrâni:

   "Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna căruţă"

 

   Pare la mintea cocoşului, însă mulţi români, deşi foarte chitroşi când vine vorba de a scoate bani din buzunar, îşi cumpără anvelopele exact în momentul în care acestea au preţurile cele mai ridicate. Astfel, lunile septembrie şi octombrie sunt cele în care vânzările de anvelope de iarnă cresc puternic, în timp ce anvelopele de vară se cumpără începând cu lunile martie-aprilie.

   Câteva cifre (exemplul personal):

   În data de 1 noiembrie 2011 am cumpărat 4 anvelope de vară (cei de la magazinul online de la care le-am comandat m-au sunat să mă întrebe dacă sunt sigur că vreau anvelope de vară şi nu de iarnă!) care m-au costat cu tot cu ecovaloare şi transport 584,78 lei (anvelopele propriu-zise au costat 552,05 lei, adică 138 lei/buc.).

   În primăvara lui 2012 am intrat pe acelaşi magazin online să văd preţul modelului de anvelope cumpărat şi am constatat că acesta crescuse (şi  culmea, era la reducere!) la 167 lei. Asta înseamnă 20% în plus...

   În concluzie: planifică-ţi achiziţia anvelopelor cu cel puţin 1 an înainte şi vei economisi cel puţin 100 - 150 de lei !

   Merită să faci această economie ? Asta rămâne să stabileşti tu !

   Citeşte şi despre alte cheltuieli pe care le ai cu maşina.