Cum pot găsi un job bun dacă nu am experiență ?

Cum pot găsi un job bun dacă nu am experiență ?   Piața locurilor de muncă e inundată de oferte de job-uri, care necesită un nivel înalt de specializare, iar numărul imens de studenți care părăsesc instituțiile superioare de învățământ se confruntă cu problema găsirii unui job, care nu este “pentru studenți”.

   La ce site-uri poți apela dacă nu-ți poți găsi un job decent sau nu ai un portofoliu, care ți-ar evidenția calitățile?

   Opțiunile evidente sunt site-urile destinate freelance-rilor. Înainte de toate, toți începem de la ceva și nu ne naștem copywriter-i sau specialiști IT de succes. Există puține companii care s-ar interesa de un specialist fără experiență, dar site-urile de tipul Upwork, Freelancer și Fiverr sunt locurile unde un număr mare de oameni își găsesc nișa sau se redefinesc. Înainte de toate, trebuie să fii pregătit(ă) să faci ceva gratis. Există și proiecte de acest tip pe site-urile sus menționate. Mulți angajatori oferă remunerări de 5$ pentru proiecte ce normal ar costa 30$ sau ceva mai mult, însă le oferă începătorilor tocmai pentru a-i testa și, în plus, oferă un review pozitiv după.

   Acest algoritm te ajută să primești primele testimoniale pozitive de la clienți și deschide calea unor colaborări cu eventuali angajatori. Același algoritm este aplicabil și în afara acestor site-uri, unica diferență fiind aceea că va trebui să îți creezi un portofoliu într-un document word, pdf sau poate chiar o pagină online.

   Agregatoarele de joburi compilează marea majoritate a ofertelor disponibile pe piața de muncă dintr-o țară. Site-urile precum Monster, Indeed și Jooble sunt locurile unde vei găsi locuri de muncă de pe mii de job-board-uri din țara în care operează.