Cum să procedezi pentru reducerea SPAM-ului pe care îl primeşti

Primary tabs

Tags: 

   Toată lumea care are o adresă email este infestată cu zeci sau sute de mesaje nesolicitate (SPAM) în fiecare zi. Aproape că am ajuns să coexistăm cu aceste mesaje, însă problema este mult mai profundă decât pare la prima vedere.

   În primul rând SPAM-ul ne mănâncă din timp, pentru că şi simpla "triere" a subiectelor în vederea ştergerii durează ceva.

   În al doilea rând, mesajele nesolicitate sunt, de multe ori, periculoase - phishing sau viruşi în toată regula.

   Cum putem să reducem cât mai mult din efectele SPAM-ului ?

   Prima opţiune este, în cazul în care nu ai corespondenţă în limba respectivă, eliminarea mesajelor în limba engleză (sau rusă, spaniolă, chineză) - ele sunt cele mai frecvente.

   A doua opţiune este setarea unor filtre (pentru clienţi de mail gen Outlook, Thunderbird, etc.) şi adăugarea adreselor email nedorite în "lista neagră", iar în cazul Yahoo, GMail, etc. folosirea filtrelor şi raportarea SPAM-ului prin butoanele existente în interfaţă.

   O a treia opţiune este contactarea directă a SPAM-erului cu un text de genul celui de la adresa http://clickio.ro/, în speranţa că respectivul (respectiva) va elimina adresa ta din lista sa.

   Următoarea opţiune este raportarea mesajelor SPAM la instituţiile guvernamentale (şi non-guvernamentale). Câteva site-uri care se ocupă cu acest gen de activităţi sunt:

   http://www.spamalert.ro/
   http://www.abuse.ro/
   http://www.mcsi.ro/

  În concluzie: nu vom scăpa prea curând de SPAM, însă putem limita efectele acestuia.

   Dacă ştii adresele altor site-uri care oferă informaţii şi ustensile anti-SPAM, scrie despre ele în caseta de comentarii de mai jos.