Cum să reduci cheltuielile cu maşina

Tags: 

   Conform unor statistici recente (anul 2012), cheltuielile cu maşina pentru români reprezintă aproape un sfert (24% !) din veniturile anuale. Spre comparaţie, britanicii cheltuie cu maşina în jurul a 5,5% din veniturile anuale, luând în considerare venitul mediu anual de cca. 20.000 de euro (în condiţiile în care combustibilul şi poliţa de asigurare CASCO au costuri apropiate).

   Cele mai mari sume din aceste cheltuieli le reprezintă cele cu combustibilul şi cu asigurarea CASCO. Astfel, o poliţă CASCO costă, în medie, 500 de euro anual, iar combustibilul (benzină sau motorină) scoate din buzunarul românului alţi minim 500 de euro (în condiţiile unui consum mediu de 7l/100km. şi 6.000 km. parcurşi anual).

   În timp ce mai mult de jumătate din britanici caută cele mai convenabile poliţe de asigurare CASCO pe internet şi le achiziţionează online, mai puţin 10% din români îşi achiziţionează poliţele CASCO online.

   Cum poţi reduce cheltuielile de mai sus ? Simplu: prin reducerea consumului de combustibil şi găsirea celei mai convenabile poliţe de asigurare CASCO.

   Pe site-ul http://www.rca-ieftin.ro/ găseşti un calculator cu care poţi afla în câteva minute cât te-ar costa o poliţă CASCO. Calculatorul caută cele mai bune oferte ale companiilor Generali, Astra, Omniasig, Euroins şi Uniqa.

   De ce să cumperi poliţa CASCO online ? Iată câteva motive:

   1. Ai cele mai bune tarife la asigurări din România - Tarifele vin în timp real de la serverele tuturor asiguratorilor;
   2. Poţi plăti la primirea poliţei de asigurare - Totală siguranţă: poţi refuza poliţa dacă pare ceva în neregulă;
   3. Livrare gratuită în 3h în Bucureşti;
   4. Primeşti poliţa pe e-mail, la plata online - O poţi printa şi folosi, până la primirea celei originale;
   5. Nu mai ai nevoie de loc de parcare - Şi nici nu mai pierzi timpul alocat drumului până la o agenţie;
   6. Îţi poţi recupera oricând poliţa pierdută - Dacă o pierzi, ai copia în deplină siguranţă la tine în cont.

   Recent, Omniasig a lansat "VIVA CASCO", prima asigurare auto facultativă (CASCO) de tipul All Risks de pe piaţa asigurărilor din România.

   (sursa stirileprotv.ro)