Cum să-ţi înscrii firma (SRL) în Registrul Operatorilor Intracomunitari

Primary tabs

Tags: 

   Toate firmele din România care au legături comerciale (livrări/achiziţii de bunuri şi/sau servicii) cu firme din Comunitatea Europeană sunt obligate să se înregistreze, în prealabil, în Registrul Operatorilor Intracomunitari.

   Primul pas îl reprezintă obţinerea cazierului judiciar de la biroul specializat al poliţiei. Pentru aceasta, trebuie să plăteşti la Administraţia Fiscală teritorială taxa de 10 lei, iar de la orice oficiu poştal să cumperi un timbru judiciar în valoare de 2 lei.

   La poliţie se completează o cerere-tip prin care se solicită eliberarea cazierului judiciar - în mod normal, cazierul se eliberează pe loc, dacă solicitantul este născut şi/sau are domiciliul stabil pe raza localităţii; în caz contrar, funcţionarul de la ghişeu anunţă în cât timp este gata cazierul.

   Al doilea pas îl reprezintă obţinerea Certificatului Constatator de la Oficiul Judeţean al Registrului Comerţului. Contra unei taxe de 45 lei certificatul este eliberat pe loc.

   Cu cele 2 acte se merge la Administraţia Fiscală Teritorială, unde se completează cererea-tip cod 095, se semnează şi ştampilează (trebuie să ai ştampila firmei la tine !). Vei primi un număr de înregistrare a cererii şi vei fi anunţat telefonic de către funcţionarul care a procesat cererea când poţi veni să ridici certificatul de înregistrare în Registrul Operatorilor Intracomunitari - în mod normal, în maxim 1-2 zile de la depunerea cererii.

   Asta-i tot. Baftă !

   Notă: preţurile şi actele necesare corespund lui decembrie 2012.