Cum să salvezi toate paginile unui website pentru navigare offline

Primary tabs

Tags: 

   Zilele trecute un prieten m-a întrebat dacă există posibilitatea ca toate paginile unui website găzduit online să poată fi salvat pentru a putea fi vizualizat pe calculatorul propriu, fără a fi conectat la internet.

   Amicul meu găsise site-ul http://pdfmyurl.com/, însă instrumentul salvează manual, în format pdf, pagină cu pagină, iar pe el îl interesa un instrument care să facă salvarea tuturor paginilor automat (avea de "clonat" un website cu peste 500 de pagini).

   Internetul abundă de așa-zise rezolvări ale acestei probleme, cea mai întâlnită fiind folosirea programului Adobe, în versiune trial, pentru salvarea paginilor în format pdf.

   Primul dezavantaj al acestei soluții este greutatea cu care se vizualizează paginile (având în vedere că trebuie să deschizi rând pe rând fiecare fișier pdf corespunzător fiecărei pagini a website-ului).

   Al doilea mare dezavantaj este faptul că programul Adobe nu este gratis - după perioada de trial nu mai poți folosi programul decât dacă îl cumperi sau obții o licență pirat :-)

   Și, în sfârșit, un al treilea dezavantaj este procedura (descurajantă) pentru descărcarea programului Adobe - trebuie să te înregistrezi, după care descarci programul care are, se pare, peste 250MB !

   Soluția pe care eu am recomandat-o amicului meu salvează paginile în format html și se află la adresa http://www.httrack.com/.

   În primul rând, HTTrack Website Copier este GRATUIT. Practic, programul "clonează" website-ul online și generează o structură de fișiere html, care pot fi vizualizate pe calculatorul propriu ca și cum ar fi online.

   Are foarte multe opțiuni de configurare (eu am folosit-o, printre altele, pe aceea de a elimina fișierele cu anumite extensii, care nu-l interesau pe amicul meu), inclusiv aceea de a relua descărcarea fișierelor după o întrerupere.

   Articol din aceeași categorie:
   Cum salvezi o pagina web ca imagine (webpage screenshot)