Cum să salvezi o pagină web ca imagine (screenshot)

Primary tabs

   Suntem în faţa unui website oarecare (blog, forum, reţea socială, magazin online, etc.) şi vrem să salvăm o pagină oarecare ca imagine (jpg, png, gif, nu contează). Ce facem ?

   Prima opţiune este tasta specială pentru capturi de ecran - PrntScr (aşa este pe tastatura mea) care se află în partea stângă a tastei Delete.

   Problema acestei soluţii este că face captura ecranului vizibil al monitorului. Cu alte cuvinte, dacă pagina web pe care vreau să o salvez este mai lungă (şi apare bara de scroll pe partea dreaptă), nu voi putea vedea în imagine decât partea superioară a paginii.

   Există (cel puţin) 2 soluţii:

   - prima este extensia Google Chrome care se instalează (gratuit). Din păcate, această variantă, din cauze necunoscute, nu funcţionează pe calculatorul meu (bineînţeles că am Google Chrome instalat...);

   - a doua soluţie nu necesită niciun fel de instalare, fiind un serviciu online; o găseşti la adresa http://www.screenshotmachine.com/.

   [Update 23 nov. 2012]

   Am mai testat un site care oferă acelaşi tip de serviciu:
   http://ctrlq.org/screenshots/

   Motivul pentru care l-am adăugat este că am încercat să fac cu http://www.screenshotmachine.com/ o nouă captură a aceleiaşi pagini, după circa 10 zile (am făcut o captură pentru Black Friday, pentru a vedea dacă magazinul din care doream să cumpăr ceva a crescut artificial preţurile - şi chiar aşa a fost...). Nu ştiu din ce motive, însă http://www.screenshotmachine.com/ îmi oferea spre download tot varianta iniţială a paginii.  

   Articol din aceeași categorie:
   Află cum să salvezi TOATE paginile unui website pentru a le vizualiza offline, fără să fii conectat la internet.

 

   Succes !