Cum se face corect Optimizarea motoarelor de căutare (SEO) ?

Primary tabs

Tags: 

   Cred că nu există posesor de blog, forum, magazin online, portal, site de anunţuri, etc. care să nu fi auzit despre SEO... Există zeci (sute, chiar mii) de site-uri care se ocupă exclusiv de acest domeniu, iar proprietarii acestora se autointitulează "guru" în domeniu.

   Chiar sunt atât de buni ? Rezultatele lor sunt pe măsură ? Depindem esenţial de ei sau putem să facem SEO "in house" ?

   Eu însumi deţin o (mică) reţea de site-uri în diferite nişe (site-ul how-to-do.ro este unul din ele) şi, evident, mă preocupă tot ce ţine de SEO, astfel încât să îmi poziţionez site-urile cât mai sus în rezultatele motoarelor de căutare şi, astfel, să obţin un trafic organic (gratuit, direct din rezultate) cât mai însemnat şi target-at.

   Fără să am pretenţii de "specialist SEO" şi fără falsă modestie pot spune că am ceva rezultate - toate site-urile mele apar, pentru cuvintele cheie specifice, pe prima pagină în Google (probabil şi în alte motoare de căutare, însă Google contează...). În plus, site-urile au PR (pagerank) între 1 şi 3 - nu ştiu cât mai contează PR-ul, însă cred că este "de bine".

   Care este primul pas spre SEO ?

   Cel mai important articol pe care l-am citit despre SEO este disponibil gratuit pe site-ul Google, la adresa:

  https://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=ro&answer=35291&ctx=cb&src=cb&cbid=12qdx56id5wui&cbrank=0

şi este chiar în limba română. Citeşte-l !

   Următorul articol ca importanţă despre SEO este disponibil tot pe site-ul Google şi se numeşte Regulamentul Google pentru webmasteri. Citeşte-l !

   Citirea (şi înţelegerea) informaţiilor din cele 2 articole ar trebui să-ţi ofere cel puţin 70% din informaţiile necesare despre SEO atunci când realizezi un site nou (sau îmbunătăţeşti unul existent).

   Restul de 30% înseamnă cunoştinţe generale despre HTML, CSS, PHP, marketing pe internet, muncă (da, şi munca este foarte importantă), dorinţa de perfecţionare şi de a învăţa lucruri noi, etc.

   Baftă !