Cum se scoate mirosul de igrasie din prosoape

Primary tabs

Tags: 

   Cum se scoate mirosul de igrasie din prosoapeDe mai bine de un an m-au chinuit 3 prosoape mari, din care nu am reușit să scot mirosul de mucegai, în ciuda tuturor eforturilor. Lucrul cel mai curios este că, deși le spălam împreună cu alte articole de îmbrăcăminte, mirosul de mucegai nu s-a transmis, ci a rămas numai în aceste trei prosoape (nici măcar prosoapele de dimensiuni mici nu s-au "contaminat").

   Ce m-a determinat să găsesc o soluție a fost, culmea, momentul când mașina de spălat s-a defectat. Inițial am vrut să cumpăr o mașină second-hand (nu eram pregătit pentru o investiție într-una nouă), însă până la urmă am apelat la un service care a rezolvat mașina, moment în care am decis că ori rezolv problema prosoapelor, ori le arunc !

   Am citit mai multe sfaturi în diverse forumuri, iar majoritatea se învârteau în jurul oțetului, amoniacului și a bicarbonatului de sodiu. Eu am ales oțetul pentru simplul motiv că îl aveam deja în casă.

   Cum am scăpat de mirosul de mucegai din prosoape ?

   Am pus la înmuiat cele trei prosoape într-un lighean cu apă, în care am adăugat o cană de oțet. Le-am lăsat vreo 4 ore, după care le-am pus în mașina de spălat proaspăt reparată la programul de o oră, la temperatura de 80 grade Celsius. Nu am adăugat detergent. După terminarea programului de spălare, le-am mai pus încă o dată la același program și aceeași temperatură, adăugând de data asta și detergent.

   Asta a fost tot. Acum mă întreb de ce n-am făcut asta până acum...