Cum se verifică viteza de încărcare a unui website

Primary tabs

Tags: 

   De câte ori nu ţi s-a întâmplat să încerci să deschizi un website oarecare (blog, forum, magazin online, etc.) şi să constaţi că nici după 5-10 secunde website-ul nu se afişează ? Este cazul site-urilor realizate cu tehnologia flash sau pur şi simplu este vorba de probleme tehnice (legate de firma de găzduire, de neoptimizarea codului sursă, de greşeli privind design-ul).

   Dacă ai un website şi doreşti să afli cât de repede se încarcă, în continuare ai o listă cu câteva servicii online gratuite care te vor ajuta să-ţi faci o idee despre ce ar trebui să îmbunătăţeşti / optimizezi la website-ul tău:

   1. Pingdom tools

   Are, probabil, unul din cele mai simple de folosit instrumente pentru verificarea vitezei de încărcare a site-ului, afişând informaţii despre elementele care încetinesc website-ul.

   2. Website Speed Check

   Este foarte asemănător cu Pingdom tools şi oferă, în plus, răspunsul la întrebarea dacă trebuie să optimizezi website-ul sau trebuie să schimbi compania de hosting.

   3. WebWait

   Este o aplicaţie web foarte simplă, care oferă timpul mediu pentru un anumit număr de accesări a website-ului.

   4. SitePerf

   Este o aplicaţie web care oferă multe informaţii, pe baza numărului de cereri (accesări), a server-ului de pe care se face cererea, viteza conexiunii, etc..

   4. Ce IP am

   Este un website care oferă, în afara testării vitezei de afişare a unei pagini web, mai multe servicii online gratuite, printre care aflarea adresei IP, localizarea geografică a unei adrese IP, verificarea conţinutului compresat al paginilor, verificarea rank-ului unui website (Google, Alexa, DMOZ, Yahoo, etc.).

   5. WhichLoadsFaster.com

   Este un website foarte uşor de folosit. Punctul lui forte îl reprezintă faptul că poţi testa comparativ 2 website-uri.

   6. WebPageTest.org

   Oferă informaţii detaliate despre timpii de încărcare ale tuturor elementelor (imagini, scripturi java, cod css, locaţia geografică, etc.) din pagina web.

   7. PageSpeed Tools de la Google

   Aşa cum ne-a obişnuit, Google are şi pentru măsurarea vitezei instrumente adecvate. Nu am folosit instrumentele de la Google pentru că nu am mai avut timpul necesar. Dacă le-ai folosit şi ţi-ai făcut o părere, spune-o printr-un comentariu mai jos.