Cum să-ţi baţi joc de toţi românii

Primary tabs

Tags: 

   "Salariile mici - argumentul cu care Guvernul vrea sa atragă investitorii străini" - asta este ştirea preluată de toate canalele media din ţară.

   Cum să-ţi baţi joc de toţi românii ?

   Simplu: este suficient să fii prim-ministru, să îţi placă să te auzi vorbind şi să "explici" poporului cum te-ai gândit să convingi investitorii străini să vină în România.

   Dacă nu ai auzit încă, primul ministru al unui guvern care ar trebui să apere interesele ţării pe care o guvernează se laudă investitorilor străini, printre altele: "avem cel mai mic salariu minim pe economie din Europa".

   Cum se traduce asta ?! Reformulez un pic: "Am reuşit atât de bine să-i prostim pe români încât nu numai că au cele mai mici salarii din Europa, nu numai că au cel mai scăzut standard de viaţă din Europa, dar nici nu mai comentează sau reacţionează în vreun fel. Aşa că, pentru dumneavoastră, investitorii străini, avem o ofertă de nerefuzat: veniţi şi exploataţi românii cum aveţi chef. Vă garantăm că sunt cei mai buni sclavi pe care i-aţi putea găsi".

   Nu sunt împotriva investiţiilor străine în ţară; dimpotrivă ! Dezvoltarea se bazează pe capital - dacă nu-l ai, apelează la investitori străini, însă nu te prostitua în faţa lor !

   Apropos de investiţii străine: nu sunt mai mult de 2 săptămâni de când primul ministru Emil Boc s-a întors din China. Scopul declarat a fost să caute investitori (străini, nu ?) - tot canalele media au dezvăluit faptul că rezultatul au fost doar "cordiale strângeri de mâini".